Hitno se povlači nekoliko serija poznatog leka: Pacijenti da se obrate svom lekaru

Kompanija Bayer d. o. o., nosilac odobrenja za stavljanje u prodaju leka Iberogast, oralne kapi, tečnosti (9 biljnih preparata), na zahtev Agencije za lekove i medicinske proizvode (HALMED), sprovodi postupak privremene obustave primene i distribucije serija DR08202, DR08606 i DR08250 predmetnog leka.

Zdravlje

Izvor: Tportal

Četvrtak, 22.02.2024.

13:28

Hitno se povlači nekoliko serija poznatog leka: Pacijenti da se obrate svom lekaru
Foto: Shutterstock/VonaUA

Predmetni postupak se sprovodi na osnovu prijave sumnje na nedostatak u kvalitetu leka, koji se odnosi na rezultat van granice specifikacije tokom ispitivanja stabilnosti. Obustava će važiti do okončanja provere, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Nisu primljene nikakve sumnje na neželjene efekte u vezi sa serijama leka u pitanju.

Na tržištu Republike Hrvatske postoje i druge serije ovog leka na koje suspenzija ne utiče, kao i drugi lekovi iz iste terapijske grupe. Pacijenti treba da se obrate svom lekaru ili farmaceutu ako imaju bilo kakva pitanja u vezi sa trenutnom terapijom. Podsećamo da su zdravstveni radnici dužni da prijave HALMED-u svako neželjeno dejstvo leka, kao i nedostatke u kvalitetu leka. Pacijenti kod kojih je došlo do neželjenog dejstva leka mogu neželjeno dejstvo prijaviti i direktno HALMED-u, uz preporuku da se za svako neželjeno dejstvo koje primete jave lekaru ili farmaceutu za savet kako da nastave terapiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: