Čudesan napitak skida kilograme i ubrzava metabolizam, a priprema se od dva sastojka

Mnoga istraživanja pokazala su da je med namirnica koja može pomoći očuvanju našeg zdravlja, a uslov je jedino da namirnica kao takva bude što kvalitetnija. No, njegova kombinacija s običnom vodom takođe ima velikih koristi.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 01.01.2023.

11:41

Čudesan napitak skida kilograme i ubrzava metabolizam, a priprema se od dva sastojka
Foto: NUM LPPHOTO/Shutterstock

Naime, čudesan napitak koji se sastoji od samo dva sastojka - mlake vode i jedne kašike meda siguran je put do vitkog i zdravog tela bez odricanja omiljene hrane, tvrde nutricionisti.

Antioksidansi u medu delotvorno pomažu u izbacivanju štetnih toksina, rešavanju nadutosti, smanjenju umora, podsticanju vitalnosti, a njegova antibakterijska svojstva štite telo od potencijalnih infekcija. Osim toga, voda s medom dokazano pomaže i pri skidanju kilograma što je odlična vest za sve one koji nastoje da smršaju. Učinak je još bolji ako se ovaj jednostavni napitak konzumira ujutro na prazan želudac.

Ipak, stručnjaci upozoravaju da postoje i određene nuspojave o kojima treba voditi računa. Kako objašnjavaju, potrebno je paziti da voda u koju stavljate med ni slučajno ne bude prevruća, već mlaka. Naime, ako se med meša s bilo kojom tekućinom visoke temperature može postati toksičan te tako uzrokovati više štete nego koristi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: