Dr Perišić popije 12 šolja svaki dan: "Veliko antioksidantno dejstvo, čuva od Alchajmera i raka"

Kafa je sigurno jedno od najpopularnijih pića u celom svetu. Iako većina ne može da zamisli svoj jutarnji ritual bez šoljice kafe, ovaj napitak nema isti efekat na svakoga, nekoga uspava a nekoga energizuje. Zašto je to tako?

Zdravlje

Izvor: S.D.

Ponedeljak, 28.11.2022.

13:06

Dr Perišić popije 12 šolja svaki dan:
Foto: Printskrin/TV Prva

"Ako cenite kafu prepoznaćete koja je dobra jer različito utiču na naš organizam", kaže gastroenterolog profesor dr Vojislav Perišić.

Profesor, koji je priznao da popije 12 kafa dnevno, navodi da piti kvalitetnu kafu znači da je popijete manje a da postignete željeni efekat.

Arabika daje divne ukuse i ima farmakolopški aktivne supsptance pored kofeina, a robusta daje snagu i ima kiseklasti ukus u ustima.

"Bitno je da ima više vrsta kafe pa da čovek može da izabere", navodi on, te dodaje:

"Kafa ima veliko antioksidantno dejstvo, i kod kafopija rizik karcinoma pankreasa, jetre i debelog creva je neuporedivo niži."

"Ko nema hipertenziju slobodno neka pij 3-4 šolje kafe", navodi doktor.

"Ko pije kafu nema Alchajmera", kaže on ali napominje da se aritmija pojavljuje samo kod pojedinih ljudi koji preteraju sa kafom.

Pogledajte prilog:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: