Pored velikog broja zaraženih kovidom, Crna Gora regirstrovala prvi slučaj još jednog virusa

Na svu muku oko smanjenog broja posetilaca i razbuktanog koronavirusa, Crna Gora dobila još jednu novu bolest.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2022.

08:58

Pored velikog broja zaraženih kovidom, Crna Gora regirstrovala prvi slučaj još jednog virusa
Foto:Shutterstock/Corona Borealis Studio

Laboratorija Odeljenja za molekularnu dijagnostiku Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore je detektovala, a u saradnji sa Institutom za virosologiju, vakcine i serume "Torlak" i potvrdila prvi slučaj obolevanja od majmunskih boginja u Crnoj Gori, saopšteno je iz IJZ-a.

"Registrovani slučaj je crnogorski državljanin i dobrog je opšteg stanja", navodi se u saopštenju.

Iz Instituta su kazali da su sprovedene sve neophodne mere prema obolelom i kontaktima, u cilju sprečavanja i suzbijanja širenja zarazne bolesti.

Crna Gora se tako pridružila spisku od 79 država kod kojih je registrovano ovo oboljenje, prenosi RTCG.

"Institut za javno zdravlje Crne Gore apeluje na građane da se pridržavaju preventivnih higijensko-epidemioloških mera i poštuju preporuke zdravstvenih institucija", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Institut za javno zdravlje Crne Gore nastaviti da prati epidemiološku situaciju i u skladu sa njom dalje obaveštavati javnosti.

Podsećamo, u Crnoj Gori će zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, u narednih 15 dana biti obavezno nošenje zaštitnih maski, a zdravstvene vlasti ponovo su uputile apel građanima da se vakcinišu protiv kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: