"Lekari će imati tri dana da odgovore građanima"

Klinički centar u Nišu uveo je od danas obavezu zaposlenima u svim klinikama te zdravstvene ustanove da u roku od tri dana odgovore građanima koji ih budu kontaktirali pute elektronske pošte, izjavio je direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Zdravlje

Izvor: Beta

Petak, 31.08.2018.

13:28

Foto: Thinkstock

"Sve klinike imaju e-mail adrese putem kojih građani mogu da pitaju ono što ih interesuju u vezi pregleda, da iznesu svoje žalbe i sugestije. Ukoliko im direktori, glavne sestre ili lekari ne budu odgovorili, učiniću to ja ili neko iz uprave Kliničkog centra", istakao je Radovanović na konferenciji za medije.

On je kazao da se uprava Kliničkog centra odlučila na ovaj korak kako bi pacijentima olakšala dolazak do lekara.

"Time će se smanjiti i oni redovi koje svakodnevno vidite ispred mog kabineta. Da se malo rasteretimo i da svako radi svoj posao", naglasio je Radovanović.

On je podsetio da u Kliničkom centru u Nišu radi 3.500 ljudi i dodao da komunikacija sa pacijentima u mnogome zavisi od vaspitanja koje zaposleni donose od kuće.

"Ne možemo sve da vaspitamo, ali možemo da ih naučimo da odgovaraju na pitanja pacijenata", kazao je Radovanović.

Prema njegovim najavama, novi Klinički centar u Nišu uskoro će dobiti savremeni heliodrom i tako naći na mapi onih zdravstvenih ustanova do kojih se može doći najsavremenijim vidom transporta.

Radovanović je najavio da će 4. do 7. oktobra u Nišu biti organizovan jedan od najvećih skupova iz oblasti spinalne hirurgije koji će okupiti najpoznatije domaće, ali i svetske stručnjake iz te oblasti.

Neurohirug Lukas Rasulić rekao je da će na kongresu posvećenom spinalnoj hirurgiji učestvovati oko 500 lekara iz više od 30 zemlja iz zemlje i sveta.

Prema njegovim rečima, na skupu će biti reči o savremenim načinima lečenja oboljenja i povreda kičmenog stuba, a osim na predavanjima, lekarima će savremene metode lečenja biti demonstrirane i u operacionim salama

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: