Namirnice koje oslobađaju od nikotina

Rak pluća je jedan od vodećih uzroka smrti od karcinoma u svetu i od njega u najvećem broju obolevaju pušači. Lekari zbog toga svim pušačima preporučuju da ostave duvan. Međutim, ako već pušite, pokušajte bar koliko god možete da smanjite rizik od obolevanja od raka.

Zdravlje

Izvor: vijesti.me

Nedelja, 04.08.2013.

12:31

Default images

Postoje različiti načini da očistite pluća od katrana i toksina i tako smanjite rizik od pojave infekcije.

Kukuruz šećerac

Ova namirnica sadrži beta-kriptoksantin, za koju se tvrdi da štiti pluća od karcinoma, jer predstavlja snažan antioksidans.

Selen

Ovo je moćan antioksidans koji se može naći u raznim vrstama ribe, poput tunjevine, lososa i bakalara, ali i u jagnjetini, jajima i žitaricama.

Luk

I beli i crni i crveni luk sadrže jedinjenja sa antikancerogenim dejstvom. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, a među njima su i infekcija i rak pluća. Kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih ćelija.

Đumbir

Još jedno moćno sredstvo za izbacivanje toksina iz pluća. Možete piti čaj od korena đumbira koji olakšava disanje, a možete i uz obroke da pojedete komadić đumbira.

Pomorandže

Osim što su bogat izvor vitamina, pomorandže takođe sadrže i kriptoksantin, za koji je već pomenuto da preventivno deluje protiv raka pluća.

Kopriva

Ova zeljasta biljka puna je gvožđa, a takođe i veoma korisno sredstvo za detoksikaciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica

Ovaj čaj najčešće služi za ispiranje grla i usta. Međutim, može da vam bude i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.

Zapamtite da ne možete u potpunosti očistiti pluća ako budete konzumirali ove namirnice, ali se bar u određenoj meri možete osloboditi toksina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: