Zdravlje

Sreda, 21.02.2024.

11:07

Naložena vanredna revizija vakcinalnih kartona

Zbog ponovne pojave velikog kašlja i malih boginja, pedijatrima u domovima zdravlja naložena je vanredna revizija vakcinalnih kartona.

Izvor: B92, RTV

Naložena vanredna revizija vakcinalnih kartona
Ilustracija/Foto: PhotobyTawat/Shutterstock

U novosadskom Domu zdravlja naglašavaju da se kartoni vakcinisanja dece redovno kontrolišu tokom godine, a ne samo tokom epidemije.

Roditeljima poručuju da o svim dilemama u vezi sa vakcinama otvoreno razgovaraju sa lekarima. Kako je za Radio-televiziju Vojvodine rekao dr Slobodan Maričić, antivaksera je malo, ali im je dato mnogo prostora u javnosti.

On smatra da je mnogo više neodlučnih roditelja i onih koji se plaše da vakcinišu svoju decu. Zato su tu pedijatri da razjasne sve nedoumice i strahove. "Jako je važno da postoji poverenje između roditelja i izabranog lekara, jer ako je to poverenje narušeno, cela priča oko imunizacije i svega ostalog bude poljuljana. Roditelji imaju pravo da budu neinformisani i dezinformisani, ali zato smo mi tu da im pružimo prave informacije i razrešimo eventualne dileme u vezi sa vakcinacijom", kaže dr Maričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: