Pet Tibetanaca za dugovečnost i dobro zdravlje

Moderni način života nameće ubrzani tempo i ljudi uprkos velikoj potrebi, nemaju vremena za fizičku aktivnost, zdravu ishranu i kvalitetan način života.

Izvor: Jutarnji.hr

Ponedeljak, 10.11.2014.

08:50

Default images

Pet Tibetanaca je niz od pet jednostavnih pokreta koji aktiviraju određena središta energije u telu i na taj način dovode hormone u ravnotežu, regulišu stres, usporavaju i produbljuju disanje i pomlađuju organizam.

Niz jednostavnih vežbi osmislili su tibetanski sveštenici nakon mnogo godina proučavanja i vežbanja i zaključili su da do starenja organizma dolazi zbog promene hormonalnog balansa u telu čoveka.

Kako bi se taj disbalans sprečio, a ravnoteža hormona zadržala što je duže moguće – potrebno je ponavljati vežbe koje će podstaći upravo za to predviđene energetske centre u telu.

Kako vežbati:

Ukoliko niste u formi i ne bavite se fizičkom aktivnošću, svaki od ovih pet pokreta ponovite jednom. Kroz nekoliko dana ili nedelja ponovite ih tri puta i kako vreme bude odmicalo, a vi se osećali snažnijim – vežbu možete ponoviti i do 21 put, ali nikako ne više od toga, jer u tom slučaju možete postići suprotan efekat i umesto željene ravnoteže prouzrokovati disbalans energije u telu.

Kako biste poboljšali učinak ovog niza od pet vežbi, trebalo bi da promenite i druge životne navike fokusirate se na zdravu ishranu i uopšte zdrav način života. Vežbe je najbolje raditi ujutro, pre doručka, svaki dan.

Blagodati vežbanja "pet Tibetanaca":
  • Smanjuju depresiju i napetost, a povećavaju koncentraciju i pamćenje
  • Pomlađuju organizam
  • Poboljšavaju probavu i pomažu radu disajnih organa
  • Pomažu kod artritisa i reume i smanjuju bol u leđima
  • Utiču na fizičku snagu i izdržljivost
  • Poboljšavaju emocionalno i mentalno zdravlje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: