Ponedeljak, 08.11.2021.

16:49

Promene na koži tokom ili posle preležanog koronavirusa: Kako ih se rešiti? VIDEO

Kako su perutanje i psorijaza povezane sa koronavirusom? O tome je za Prva TV govorila dermatolog Jovana Majstorović koja je razjasnila ljudima na koji način da ublaže problem i reše ga se ukoliko do njega dođe.

Izvor: TV Prva

Promene na koži tokom ili posle preležanog koronavirusa: Kako ih se rešiti? VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

"Kod negde od 20 odsto pacijenata koji su preležali koronavirus može da dođe do promena na koži", potvrdila je doktorka.

Ipak, ne mora samo koronavirus izazvati perutanje i promene na koži.

"Kada je perutanje u pitanju, moraju da se preispitaju suplementi za jačanje imuniteta koji se koriste", kaže doktorka.

Svakako, važno je skrenuti pažnju da moramo pratiti savete lekara.

"Preležana infekcija jeste jedan tip stresa, pa je razumljivo da dolazi do pogoršanja psorijaze. Važno je pratiti savete lekara i biće minimalno nuspojava", kaže dermatolog Jovana Majstorović.

Što se tiče bojazni za uticaj kortikosteroidnih masti na zdravlje, doktorka nema dilemu.

"Kortikosteroidi se čak i u trudnoći mogu koristiti, ali treba paziti na količinu, broj mazanja. Važno je znati šta se maže i kakva je šema, koja mora striktno da se poštuje", kaže ona.

Isto tako, tvrdi da je očekivano da se tokom ili posle preležanog kovida jave promene na koži.

"Javljaju se različite vrste osipa koji vrlo često kratko traju, ali isto tako mogu biti prvi simptomi kovida. Različite promene na koži se javljaju zbog promene u krvnim sudovima", zaključuje doktorka.

Opširnije u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: