"Ne pričajte ni sa kim": Nova mera za sprečavanje širenja korone VIDEO

Novi Južni Vels bori se sa najgorim talasom kovida ove godine, a šefica zdravstva te najnaseljenije australijske države Keri Čant savetovala je sugrađanima da ne pričaju jedni sa drugima kako bi se sprečilo širenje virusa.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

11:44

Foto: Depositphotos, DenisDenisenko

Nakon što je u utorak potvrđeno 78 novih slučajeva zaraženih koronom i jedan smrtni ishod, Keri Čant je izjavila da bi Australijanci trebalo da se uzdrže od razgovora, čak i ako nose maske i ako su vakcinisani.

"Iako je konverzacija u ljudskoj prirodi, nažalost, sada nije vreme za to", rekla je ona novinarima.

Ona je dodala da maske ne pružaju totalnu zaštitu i da bi ljudi morali da vode računa da ne dođu u kontakt sa nekim ko predstavlja rizik. Takođe, pozvala je stanovnike i da se uzdrže od poseta prijateljima i članovima familije, prenosi RT.

"Moramo uzeti u obzir da svaki put kada izađemo iz kuće, neko sa kim dođemo u kontakt bi mogao da prenese virus", kazala je Keri Čant.

Ovi saveti, međutim, naišli su na oštre kritike korisnika društvenih mreža, uz ocene da su "nečuveni" i da odražavaju "očaj vladinih zvaničnika".

Inače, od početka pandemije Australija je uz pomoć strogih mera zabeležila nešto iznad 32.000 slučajeva, a umrlo je 915 pacijenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: