EMA dala pozitivnu ocenu na klinička ispitivanja "Sputnjika V"

Evropska agencija za lekove (EMA) objavila je pozitivan izveštaj o rezultatima kliničkih ispitivanja ruske vakcine "Sputnjik V" protiv koronavirusa, saopštio je danas Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF).

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

16:54

EMA dala pozitivnu ocenu na klinička ispitivanja
Foto: Shutterstock/Yalcin Sonat

Pruženi su svi podaci o kliničkim ispitivanjima "Sputnjika V", GCP (dobra klinička praksa) inspekcija je završena i dobijena je pozitivna ocena od Evropske agencije za lekove (EMA), naveo je RDIF, preneo je Tas.

Podaci o odlaganju odobrenja ruske vakcine od EU ne odražavaju stvarnost, naglasio je RDIF.

Vremenski okvir za dobijanje odobrenja "Sputnjika V" od EMA postao je predmet stalnih spekulacija u medijima, koji se pozivaju na anonimne izvore informacija, naveo je ruski Fond i dodao da te spekulacije nemaju nikakve veze sa stvarnošću i usporavaju proces registracije.

Ekspertiza se nastavlja, nema govora o bilo kakvim kašnjenjima, iako je odluka o vremenu odobrenja nadležnost EMA, tim Instituta "Gamaleja", tvoraca vakcine "Sputnjik V" očekuje da će registraciju vakcine dobiti u roku od dva meseca, naveo je RDIF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: