Petak, 05.11.2021.

20:41

Na hiljade žena traži da se od njihove posteljice naprave pilule - zašto su one dobre?

Džena Devan, Ešli Simpson i Lala Kent samo su neke slavne mame koje su dale poverenje Džulijan Koroni, osnivačici kompanije Mommy Made Encapsulation, koja im je napravila kapsule od posteljice nakon porođaja. Džulijan i njen tim posteljicu mnogih poznatih mama pretvorili su u kapsule.

Izvor: index.hr

Na hiljade žena traži da se od njihove posteljice naprave pilule - zašto su one dobre?
Foto: Shutterstock/5PH

"Neverovatno je raditi s majkama i pomoći im u oporavku nakon porođaja. Čast je da su neke od njih i slavne žene", kaže Džulijan za The Sun.

Osim slavnim klijentinjama, Mommy Made Encapsulation inkapsulirao je placentu više od 10.000 majki širom SAD-a.

Kompanija pojašnjava da posteljicu kuvaju na pari, na 220 stepeni, a onda je inkapsuliraju.

Cena kapsule je 200 dolara, a navodna prednost konzumacije posteljice je "brže zaceljivanje nakon porođaja, što je naročito korisno za majke koje su rodile carskim rezom", stoji u opisu tableta na zvaničnoj stranici kompanije.

Navode i da kapsule povećavaju nivo energije, kao i snabdevanje mlekom, te pomažu u smanjenju šanse od razvoja postporođajne depresije.

Neke žene, poput Hilari Daf, konzumirale su posteljicu u obliku smutija, dok su je Niki Rid, Kim i Kortni Kardašijan pretvorile placentu u kapsule. Ipak, stručnjaci upozoravaju da ne postoji naučni dokaz da konzumacija posteljice ima prednosti, a postoje i opasnosti od zaraze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: