Kako pravilno da negujete kožu lica tokom zime? VIDEO

Češto možemo da čujemo kako hladno vreme isušuje našu kožu i da nam je potrebna veća hidratacija.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 23.02.2024.

15:24

Kako pravilno da negujete kožu lica tokom zime? VIDEO
Foto: La Famiglia/Shutterstock

Uprkos brojnim kremama za negu kože, opet nam se dogodi da zimi imamo posebno osetljivu i suvu kožu. Hidratacija je neophodna tokom cele godine, pa je potrebno da svakodnevno brinete o tome i ne preskačete svoju dnevnu rutinu.

Zbog čega je to tako i kakav efekat zima ima na našu kožu i kako da je pripremimo za proleće? O tome je govorila dr Tamara Todorović, doktorkom estetske medicine, koja je bila gost emisije 150 minuta

"Koža je naš najveći organ i samim tim je izložen različitim vremenskim uslovima tokom cele godine", istakla je dr Todorović.

Dosta vremena provodimo u zatvorenom prostoru zbog čega je koža dehidrirana i lakše puca, pa je tada najneophodnije hidriranje.

"Nega lica se svakako razlikuje kod muškaraca i žena, uglavnom je to zbog testosterona, koža muškaraca sporije stari, tako da njima su potrebne laganije kreme. Nije poželjno korišćenje krema koje koriste žene jer one nisu prilagođene", istakla je ona.

Za hidrataciju kože je najbolji adekvatan unos vode i tokom leta i tokom zime, ali postoje i skin-busteri, postoje razni na tržištu, sadrže hijaluronsku kiselinu i podmlađuju kožu.

Opširnije o ovoj vesti pogledajte u video-prilogu ispod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: