Zdravlje

Četvrtak, 04.08.2022.

14:40

Zašto vas boli glava na godišnjem odmoru?

Konačno je stiglo i vaše vreme godišnjeg odmora. Jedva ste dočekali da odmorite dušu, stavite mozak na off i uživate u toplim, letnim danima. To je vreme kad svi želimo da se sklonimo od poslovne svakodnevice i stresa te "napuniti baterije" za dalje.

Izvor: Avaz

Zašto vas boli glava na godišnjem odmoru?
Foto:Shutterstock/Prostock-studio

Stabilizujte stres

Ipak, mnogi ljudi se svojih godišnjih odmora sećaju po tome da su patili od jake glavobolje zbog koje nisu mogli ni normalno da funkcionišu. I da, to se događa upravo na odmoru kad biste trebali da se opustite i uživate. Ipak, stručnjaci navode da postoje faktori koji uzrokuju upravo te glavobolje, ali i šta možete da učinite kako biste ih sprečili da vam unište slobodno vreme i odmor.

Nacionalno udruženje protiv migrene savetuje stabilizovanje stresa tako da dovoljno spavate, držite pod kontrolom svoje obaveze i provodite kvalitetno vreme sa partnerom i prijateljima. Nadalje, vremenske zone mogu poremetiti nečiji prirodni ritam, a to pridonosi poremećaju sna i napadima migrene.

Važno je da budete hidrirani

Pobrinite se za to da soba u kojoj spavate bude hladna i zamračena te se pridržavajte svoje normalne rutine odlaska na spavanje što je više moguće.

Važno je da budete hidrirani i da održavate dovoljnu količinu vode jer je i to ključno kod sprečavanja mogućih glavobolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: