U ovo doba dana smo pod najvećim stresom VIDEO

Podaci jednog istraživanja pokazuju da su stručnjaci došli do precizne računice u koliko smo tačno sati pod najvećim stresom.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2024.

11:14

U ovo doba dana smo pod najvećim stresom VIDEO
Foto: Shutterstock/Billion Photos

Američko istraživanje navodi da smo pod najvećim stresom u ranim jutarnjim satima, preciznije u 7.23 h.

Međutim, doktor Branko Đurović ističe da stres nije uvek negativna reakcija.

"Stres je jedna ljudska odbrambena reakcija na štetne faktore iz naše okoline. Na taj način organizam pravi proces adaptacije, vraća se na homeostazu, na svoju ravnotežu. Stres delimo na akutni i hronični. Akutni nije samo štetan. Kada polažemo ispit na fakultetu, kada imamo javni nastup itd. Dokle god imate i najmanju količinu stresa, dobro je. Fokusirate se, koncentracija je bolja. Kod akutnog stresa, nije uvek taj stres nešto što je negativno. Problem nastaje kada se taj stres stalno ponavlja", objasnio je prof. dr Branko Đurović, neurohirurg i klinički neurofiziolog.

On je objasnio i koji je najefikasniji način za oslobađanje od stresa.

"Pešačenje u ranim jutarnjim časovima. Svaka fizička aktivnost je dobra, odlična. Jedan od načina lečenja stresa je fizička aktivnost. Ali ova fizička aktivnost u ranim jutarnjim časovima", istakao je doktor. Više o ovoj temi pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: