Ovim namirnicama očistite organizam od nikotina

Svi smo svesni negativnog uticaja cigareta i nikotina na naše telo. Ako ste prestali da pušite ili ste strastveni pušač, najbrži način da oslobodite svoje telo od nikotina jeste da uključite ove namirnice u svoj meni.

Zdravlje

Izvor: Avaz.ba

Utorak, 27.02.2024.

17:56

Ovim namirnicama očistite organizam od nikotina
Foto: Shutterstock/T.Lagerwall

 

Spanać
 
Folna kiselina je veoma važna za procese koji se odvijaju u telu, a takođe pomaže organizmu da se oslobodi nikotina. U spanaću se nalaze velike količine folne kiseline.

 

Brokoli, karfiol, prokelj i kupus
 
Pored toga što ovo povrće sadrži polifenole koji su se pokazali korisnim u smanjenju raznih upala u sistemu za varenje, sadrži i antioksidante koji čiste organizam od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove kvalitete.

 

Zeleni čaj i vitaminska voda
 
Pušenjem cigareta telo gubi potrebnu tečnost i telo mnogo brže dehidrira. Ispijanje mnogo domaće vitaminske vode koju lako možete sami napraviti i zelenog čaja punog antioksidanata pomoći će izbacivanju nikotina iz vašeg tela.

 

Šargarepa
 
Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suvom. Ako želite da se rešite ove ružne nuspojave pušenja, jedite što više šargarepe. Sadrži velike količine vitamina A, K, C i B, koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanu sa jabukom i limunom ili je stavite u salatu.

 

Kivi, limun i narandža
 
Osim vode, nikotin iz organizma uklanja i vitamine A, C i E, koji jačaju imunitet i pomažu organizmu u borbi protiv raznih infekcija i bakterija. Da biste nadoknadili izgubljene vitamine, posegnite za kivijem ili popijte čašu limunade. Sok od pomorandže hidrira organizam, obezbeđuje mu neophodne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve pomorandže, dodajte malo vode i pijte između obroka.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: