Zdravlje

Utorak, 20.02.2024.

09:10

Ove tri namirnice uvrstite u ishranu i loš holesterol će nestati

Poznato je da visoki holesterol ne daje posebne simptome, osim što svojim nakupljanjem u arterijama povećava rizik od nastanka nekih drugih oboljenja.

Izvor: B92

Ove tri namirnice uvrstite u ishranu i loš holesterol će nestati
Foto: Lightspring/Shutterstock

Holesterol se reguliše ishranom, pa je tako izbacivanje masne hrane jedno od glavnih faktora u regulaciji povišenog holesterola.

Neke od namirnica koje prirodno snižavaju holesterol su svima poznate, pa tako ukoliko svakog dana doručkujete ovsenu kašu, već ste načinili dobar prvi korak.

Osim ovsene kaše, dobar dodatak su orašasti plodovi, pa tako bademi i indijski orah predstavljaju broj jedan na listi poželjnih namirnica. Za kraj, bobičasto voće kao dobar antioksidans, a i prepuno je vlakana koji pomažu u ispiranju dela lošeg holesterola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: