Zdravlje

Nedelja, 30.01.2022.

08:25

Tri zlatna dara prirode za prevenciju svih bolesti, izuzetno cenjena od davnina

Medena voda u kombinaciji sa cimetom je jedna od najmoćnijih lekovitih kombinacija, koje će okrepiti ceo organizam i u potpunosti ga pročistiti, doprineti jakom imunitetu i ujedno delovati kao preventiva za gotovo sve bolesti, uključujući i one najteže. Ovaj čudotvorni i lekoviti napitak priprema se po najjednostavnijoj recpturi, jednu supenu kašiku prirodnog meda dovoljno je rastvoriti u čaši mlake vode pa u skladu sa efektima koje želimo, u taj napitak dodajemo cimet. Tako napravljena, medena vodica izuzetno je cenjena od davnina jer sadrži čak 30 odsto meda čime se njena struktura izjednačava sa strukturom krvne plazme.

Izvor: Novosti

Tri zlatna dara prirode za prevenciju svih bolesti, izuzetno cenjena od davnina
Foto: Shutterstock/Iriska_Ira

Med je potrebno zahvatati obavezno drvenom kašikom, a mešanje mora biti intezivno kako bi se med u potpunosti rastvorio. Mlaka medena voda pripremljena na sobnoj temperaturi pomoći će boljem varenje hrane. Ona je izuzetan pokretač za lenja creva, osim toga očistiće ih od parazita i neće im dozvoliti da su tu i duže zadržavaju i razmnožavaju. Naime, voda sa medom poboljšaće rad celokupnog gastrointestinalnog trakta. Osim problema sa varenjem i probavom ovaj jednostavni „čarobni napitak“ je odličan za jačanje imuniteta. On nas brani podjednako dobro od bakterija, virusa i gljivica. Proces izlečenja kreće u debelom crevu,gde medena voda počinje sa razgradnjom naslaga fekalija. Obnavlja kompletnu crevnu mikrofloru i eliminiše mogućnost za ozbiljnija oboljenja kakvo je disbakterioza creva.

Voda sa medom rasterećuje bubrege i bešiku tokom noći, jer med sakuplja vodu. To se pokazalo izuzetno za lečenje noćnog mokrenja kod dece. Nekontrolisano mokrenje se u potpunosti dovodi u red na veoma jednostavan način, bez upotrebe medikamenata.

Značajna je i za jačanje opšteg imuniteta organizma, zaustavlja hronično curenje iz nosa, leči bronhitis i sprečava viruse. Ovo se postiže zahvaljujući činjenici da medena voda ima antioksidativno dejstvo. Delotvorna je i u borbi protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija. Za ove svrhe najbitnije je da se ova voda konzumira ujutru, jer med daje energiju koja je neophodna telu za ostatak dana.

Svako jutro, pola sata pre doručka, na prazan želudac i noću pre spavanja, popijte mešavinu meda i cimeta, a prethodno ga pripremite sa vrelom vodom. Ako redovno uzimate ovu smesu, to će smanjiti težinu i istopiti loše masne naslage. Redovan unos ove smese ne dopušta nagomilavanje masti.

Kako se priprema med, cimet i voda? Pola kašičice cimeta i jednu kašiku prirodnog meda dobro izmešajte u staklenoj čaši. Potom je potrebno dodati 200 mililitara prokuvane i ohlađene vode na ovu smesu. Nakon toga, sve ovako treba da odstoji pola sata. Nakon toga popijte pola čaše, a pola ostavite u frižider i popijte ujutro. Ovom receptu ne smete dodavati ni limun ni sirće.

Medena voda u kombinaciji sa cimetnom ima takođe efekt čišćenja digestivnog trakta i uništava parazite i druge gljivice i bakterije, koje usporavaju varenje. Ovo smanjuje nivo holesterola u arterijama i spašava čoveka od srčanog udara. Redovno uzimanje cimeta i meda poboljšava disanje i jača srčani mišić.

Kod starijih osoba, uzimanje meda i cimeta u jednakim porcijama dovodi do povećanja koncentracije i pokretljivosti osobe. Doktor Milton, koji je sproveo niz studija kaže da svako jutro popije čašu vode sa medom i cimetom na prazan stomak, a drugu čašu vode, meda i cimeta pije oko 15 sati kada vitalne funkcije tela počinju da opadaju.

Prirodni pčelinji med pravi je lek za brojne bolesti. Med je dobar kod prehlade i upalnih bolesti, kod bolesti zglobova, kože i mnogih drugih problema. Takođe je poznato da se med može koristiti bez ikakvih neželjenih efekata za bilo koju vrstu bolesti.

Cimet je orijentalni začin koji se može koristiti u bilo kojim jelima: u poslasticama i u sosovima, pa čak i sa mesom. Ali kineski iscelitelji su znali mnogo više o cimetu i smatrali su ga sigurnim lekom za stotine bolesti. Jedan od najpopularnijih začina, cimet, pravi se od njegove kore. U azijskim zemljama se nekada smatralo da ne postoji takva bolest koju cimet ne bi izlečio. Korišćen je u lečenju kardiovaskularnih bolesti, za lečenje bolesti gastrointestinalnog trakta, za povećanje apetita, podizanje energije. Cimet je dobar i za jetru, bubrege, cirkulatorni sistem, poboljšava pamćenje i pomaže u produžavanju mladosti.

Kako i kada se konzumira medena voda?

Pobornici alternativne medicine savetuju da se medena vodica konzumira isključivo ujutru, na prazan stomak. Ispija se odjednom ili u nekoliko većih gutljaja sa ciljem da što brže dospe iz želuca u creva kako bi započela procesa čišćenja organizma. Sfinkter, odnosno glatki mišić želuca se odmah otvara i tečnost ulazi u crevo, nakon čega se apsorbuje u krv. Ukoliko se konzumira uveče, pre spavanja ona doprinosi sprečavanju učestalog noćnog mokrenja.

Priprema medene vodice preporučuje se neposredno pre same konzumacije, obzirom da dužim stajanjem med u vodi počinje da gubi svoje lekovita svojstva i minerale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: