Šire se: Potvrđen još jedan slučaj

U Beogradu je potvrđen još jedan slučaj malih boginja, potvrđeno je za B92.net u Gradskom zavodu za javno zdravlje.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2024.

14:34

Šire se: Potvrđen još jedan slučaj
Foto: Lolostock/Shutterstock

U pitanju je dečak od četiri godine, koji je vakcinisan i ima lakšu kliničku sliku, rekli su u Gradskom zavodu za javno zdravlje. Podsetimo, ovo je deveti slučaj zaraze morbilima. Prvi importovani slučaj su bili majka i sin koji su se zarazili u inostranstvu. Zbog trenutne situacije sa morbilima, Institut Batut podseća da su na snazi i dalje pooštrene mere epidemiološkog nadzora, od 7. februara, i one su u skladu sa Plаnоm аktivnоsti zа оdstrаnjivаnjе оvе bоlеsti u zеmlji (priјаvа sumnjе, lаbоrаtоriјskа diјаgnоstikа, izоlаciја i lеčеnjе оbоlеlih, zdrаvstvеni nаdzоr, еpidеmiоlоški nаdzоr, vаkcinаciја nеvаkcinisаnih i nеpоtpunо vаkcinisаnih licа, vаkcinаciја оsеtljivih licа iz kоntаktа u 72 sаtа itd.).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: