Urolog dr Vladimir Kojović otkriva sve o bolestima penisa kod dece VIDEO

Roditelji dečaka lekarima se često javljaju zbog bolesti genitalija i bubrega, fimoza (ako ne može da se prevuče kožica), ako testisi nisu spušteni (ako nisu u svojim pravim pozicijama u mošnicama), zatim zbog problema sa bubrezima ako je blokirano oticanje urina, zbog refluksa odnosno vraćanje urina, navodi dr Vladimir Kojović, specijalista urologije i dečje hirurgije.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 02.04.2021.

15:59

Urolog dr Vladimir Kojović otkriva sve o bolestima penisa kod dece VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

"Najčešće se problemi manifestuju u vidu urinarnih infekcija, ali napretkom dijagnostike imamo mogućnost da veliki broj tih anomalija vidimo i pre rođenja deteta i, ako je potrebno, počnemo hirurško lečenje. Neka deca imaju urođenu fimozu, odnosno kožu užih dimenzija, koja ne može da se prevuče, to je jako često, ali veliki broj fimoza lečimo i kremicama koje dovode do razmekšavanja i povećanja elastičnosti te kožice", kaže dr Kojović za "150 minuta".

On kaže da dečji penis treba prati kao i svaki drugi deo tela i nežno povlačiti kožicu. Za svakodnevnu higijenu je dovoljan neutralni dečji sapun.

"Ako dođe do neke upale, infekcije, onda dajemo lokalni antiseptik da smiri tu lokalnu upalu."

Kako lekari rešavaju problem fimoze saznajte u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: