Ponedeljak, 04.03.2024.

14:23

Nova cenzura u Severnoj Koreji: Kim Džong Un se zakleo

Severna Koreja uklonila je danas sve članke sa sajtova državnih medija u kojima se pominje ujedinjenje sa Južnom Korejom.

Izvor: Tanjug

Nova cenzura u Severnoj Koreji: Kim Džong Un se zakleo
Foto: Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

To je učinjeno nakon što je lider te zemlje Kim Džong Un nazvao Južnu Koreju "primarnim neprijateljem Severne Koreje" i zakleo se da neće tražiti ujedinjenje sa svojim južnim susedom.

Od danas je sa veb-sajta Centralne novinske agencije Severne Koreje uklonjena ili izbrisana većina članaka koj sadrže reference o ujedinjenju, kao što su "mirno ujedinjenje", "veliko nacionalno jedinstvo" i "severna polovina", prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Taj potez severnokorejskih vlasti je usledio nakon je Kim Džong Un, tokom partijskog sastanka na kraju 2023. godine definisao veze između dve Koreje kao odnose između "dve države koje su neprijateljske jedna prema drugoj".

U govoru održanom 16. januara Kim je naglasio da bi Južnu Koreju trebalo smatrati za "primarnog, nepromenljivog glavnog neprijatelja" Severne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

15 h

Podeli: