Ponedeljak, 26.02.2024.

08:07

Huti se ne šale: Balističkom raketom i dronovima napali američki brod

Centralna komanda SAD (CENTCOM) objavila je u ponedeljak ujutru da su Huti, koje podržava Iran, lansirali jednu protivbrodsku balističku raketu.

Izvor: shafaq

Huti se ne šale: Balističkom raketom i dronovima napali američki brod
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Raketa je gađala M/V Torm Thor, tanker za hemikalije/naftne proizvode pod američkom zastavom ali je projektil pogodio vodu i nije naneo štetu.

Ranije uveče, oko 21 čas. po lokalnom vremenu, snage CENTCOM-a "oborile su dve bespilotne letelice kamikaze iznad južnog Crvenog mora u samoodbrani. Treći UAV se sam srušio.

Huti, takođe poznati kao Ansaralah, započeli su svoje operacije u Crvenom moru, sprečavajući sve izraelske ili povezane brodove da prođu kroz Bab Al-Mandeb.

Grupa je saopštila da su sve njene operacije u znaku solidarnosti sa "potlačenim palestinskim narodom, koji je do ovog trenutka podvrgnut agresiji i opsadi".

Jemenska grupa, koja kontroliše većinu Jemena, uključujući vitalnu prestonicu Sanu, ključni je igrač u regionu i glavni deo Osovine otpora koju podržava Iran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: