Sreda, 21.02.2024.

09:43

Posetioci će videti kako izgleda Caričin grad iz 6. veka: Evo kada se završavaju radovi VIDEO

Pored Caričinog grada ili lokaliteta Justinijana Prima kod Lebana, gradi se savremeni Centar za posetioce. Posetioci će pre obilaska lokaliteta moći da vide i virtuelno prošetaju gradom iz 6. veka.

Izvor: B92.net, TV Prva

Posetioci će videti kako izgleda Caričin grad iz 6. veka: Evo kada se završavaju radovi VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Za mesec dana se očekuje da će radovi biti završeni na Centru za posetioce, odnosno vizitorskom centru. Oni koji dođu u Caričin grad moći će prvo da pogledaju kako je zaista izgledao Caričin grad u 6. veku i to preko savremenih naočara i virtuelnih tura, a onda posle toga će moći da odu na lokalitet.

Na gradilištu nedaleko od lokaliteta Carjećin grad, majstori rade i praznikom i vikendom. Centar je izgrađen, a uveliko se sređuje fasada i popločava amfiteatar. Ostali su samo unutrašnji radovi.

Država je za izgradnju Centra izdvojila 195 miliona dinara.

Inače Caričin grad je u 6. veku izgradio car Justinijan za svoju ženu Teodoru, a u to vreme bio jedan od najmodernijih i najmoćnijih gradova na Balkanu.

Kako izgleda Caričin grad pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

15 h

Podeli: