Utorak, 20.02.2024.

09:28

Smanjen broj krivičnih dela: Ohrabrujući podaci iz PU Jagodina

Broj krivičnih dela na teritoriji Policijske uprave u Jagodini smanjen je u odnosu na isti mesec lane.

Izvor: Novosti/Z.Gligorijević

Smanjen broj krivičnih dela: Ohrabrujući podaci iz PU Jagodina
Ilustracija/Foto: kukurund/Shutterstock

Na teritoriji PU Jagodina prošlog meseca evidentirano je 101 krivično delo što je 12,93 odsto manje nego u januaru 2023. godine. Smanjen je i broj krivičnih dela sa nepoznatim učiniocem sa 39 dela na 37, od kojih je rasvetljeno 26 krivičnih dela i ostvaren je procenat rasvetljavanja od 70,27 odsto, dok je u istom periodu prošle godine procenat rasvetljavanja bio 58,97 odsto. Sa poznatim izvršiocem evidentirano je 59 krivičnih dela, a u 5 slučajeva učinilac je uhvaćen na mestu izvršenja.

Od ukupnog broja krivičnih dela izvršenih na teritoriji PU Jagodina najveći broj dela (99) je iz oblasti opšteg kriminala, a evidentirano je i po jedno krivično delo iz oblasti privrednog i visokotehnološkog kriminala. Najveći broj krivičnih dela su dela protiv imovine, a potom u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Pripadnici PU u Jagodini su realizovali 27 zaplena u kojima su oduzeli preko 385 kilograma opojne droge.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini u saradnji sa specijalizovanim timom Uprave kriminalističke policije i Višim javnim tužilaštvom u Jagodini, su nakon višemesečnog operativnog rada otkrili ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane i uhapsili dvojicu muškaraca iz Ćuprije zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i Policija je u laboratoriji pronašla i zaplenila 812 biljaka kanabisa i oko 12 kilograma suve materije za koju se sumnja da je marihuana.

Policija je u januaru uhapsila i muškarca iz okoline Preševa u čijem je automobilu pronašla i zaplenila 127 kilograma materije za koju se sumnja da je marihuana.

Stanje bezbednosti javnog reda i mira je stabilno. Broj prekršaja je veći za 12 prekršaja u odnosu na isti mesec prethodne godine, ali nije bilo prekršaja izvršenih u grupi, kao ni prekršaja na sportskim priredbama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

15 h

Podeli: