Sreda, 29.06.2022.

08:10

Ekstazi među američkim bojevim nuklearnim glavama?

Belgijska policija izvršila je raciju u laboratoriji za proizvodnju sintetičke droge MDMA (ekstazi), otkrivenoj u vazduhoplovnoj bazi Klajn Brogel.

Izvor: Tanjug

Ekstazi među američkim bojevim nuklearnim glavama?
EPA-EFE/Alberto Valdes/Ilustracija

U bazu, koja se nalazi na severoistoku zemlje, navodno se nalazi deo američkog nuklearnog arsenala za Evropu.

Belgijski zvaničnici su diskretni u vezi sa tim podacima, iako je 2019. godine jedan poslanik Zelenih izjavio u parlamentu da američke snage u vazduhoplovnoj bazi Kleine-Brogel drže 10 do 20 nuklearnih bojevih glava.

Tužilaštvo je potvrdilo da je lokalna policija 22. juna na vojnom zemljištu otkrila laboratoriju za proizvodnju droge i da je utvrđeno da laboratorija proizvodi MDMA, sintetičku rekreativnu drogu koja je najčešće naziva ekstazi i da su tokom jučetrašnje akcije uhapšena dvojica osumnjičenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: