Ponedeljak, 03.01.2022.

10:26

Drama na strogo čuvanoj granici niotkuda

Osoba koja je prošle nedelje prebegla iz Južne Koreje u Severnu Koreju zapravo je severnokorejski državljanin koji je prethodno bio prebegao u Južnu Koreju.

Izvor: Tanjug

Drama na strogo čuvanoj granici niotkuda
Foto: EPA-EFE/YONHAP/SOUTH KOREA OUT

To je izvestila novinska agencija Jonhap, pozivajući se na ministarstvo odbrane u Seulu.

Južnokorejski združeni štabovi (JCS) su saopštili da su sproveli operaciju potrage nakon što su otkrili jednu osobu u subotu na istočnoj strani Demilitarizovane zone (DMZ) koja razdvaja dve Koreje, prenosi agencija Rojters.

“Vlasti pretpostavljaju da je osoba severnokorejski begunac, a u procesu je provera činjenica”, saopštilo je južnokorejsko ministarstvo. Sumnja se da je reč o čoveku koji je i 2020. godine, u istom području, prešao DMZ i prebegao na Jug. Ovaj prelazak granice, koji se smatra ilegalnim u Južnoj Koreji, dolazi u trenutku kada Severna Koreja sprovodi stroge mere borbe protiv korona virusa, iako još nije potvrdila nijednu infekciju.

Dok se više hiljada severnokorejskih državljana preselilo u Južnu Koreju, prelasci preko DMZ su vrlo retki, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: