Petak, 19.10.2018.

18:47

SAD otkazale još jednu vojnu vežbu u Južnoj Koreji

Ministri odbrane SAD i Južne Koreje, Džejms Matis i Džeong Kjeong Du odlučili su da otkažu zajedničku vojnu vežbu predviđenu u decembru.

Izvor: Beta

SAD otkazale još jednu vojnu vežbu u Južnoj Koreji
Foto: Gettyimages

To je izjavila portparolka Pentagona Dejna Vajt.

Ministri koji su se danas sastali u Singapuru žele tim otkazivanjem vežbe da podrže diplomatski proces sa Severnom Korejom, dodala je ona.

Vežba vazduhoplovstva "Vigilant Ace" (Oprezni As) organizuje se svake godine početkom decembra u Južnoj Koreji u cilju bolje koordinacije američke i južnokorejske vojske.

Na prošlogodišnjoj vežbi učestvovalo je 12.000 vojnika i 230 aviona.

Pentagon je takođe otkazao vojnu vežbu u junu ove godine posle istorijskog samita predsednika Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

21 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

16 h

Podeli: