Tehnopolis

Četvrtak, 08.10.2020.

10:53

Pet saveta da vam telefon traje što duže

Ništa ne traje večno. Međutim, kada su mobilni telefoni u pitanju, postoje neke stvari koje možete da uradite kako bi vaš uređaj trajao što duže, i radio najbolje što može.

Izvor: B92, LIfehack

Pet saveta da vam telefon traje što duže
Foto: depositphotos/leungchopan

1. Nabavite dobru zaštitnu masku

Neke stvari ne možemo da sprečimo, ali zato možemo da uradimo sve što je u našoj moći da smanjimo rizik. Zbog toga je važno da imate dobru zaštitnu masku, koja će apsorbovati udarac u slučaju da vam telefon ispadne.

Kupite samo onu koja je pravljena za vaš model, bez obzira što bi možda neka druga takođe odgovarala. Takođe, obavezno stavite i zaštitno staklo na ekran.

2. Zaštitite bateriju

Punite telefon na pravi način, kako bi vam baterija što duže trajala. Stručnjaci preporučuju da vam baterija telefona uvek bude između 20% i 80%, a ne bi trebalo da čekate da padne na nulu.

3. Neka vaš telefon uvek bude čist

S vremena na vreme, proverite da li se vaš uređaj zaprljao. U bilo koji od otvora (zvučnik, otvor za slušalice, za punjač itd) može da upadne prašina i druge štetne materije.

Ovo može da uzrokuje kvarove, ali to nije jedini problem. Telefon verovatno često držite u ruci u toku dana, ili čak na licu dok razgovarate, pa ne bite želeli da pokupite bakterije ili nešto slično.
Foto: depositphotos/tatsianama
4. Pazite na temperaturu

Vaš telefon ne može da funkcioniše kako treba ako mu je pretoplo ili prehladno. Zbog toga, nemojte da ga ostavljate direktno izloženog Suncu, jer ako se pregreje, baterija i procesor vrlo lako mogu da "stradaju".

Takođe, zimski uslovi nisu pogodne za uređaj, zbog toga što baterije i ekrani ne vole niske temperature.

5. Pažljivo rukujte svojim uređajem

Ovo bi trebalo da se podrazumeva, ali nikad nije na odmet ponoviti. Što se bolje ponašate prema telefonu, to će duže da vam traje. Što je sigurno, sigurno je - nemojte da ga držite blizu vode ili neke druge tečnosti, kao ni blizu lepljivih površina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: