Tehnopolis

Ponedeljak, 25.03.2013.

08:56

Apple želi bolji servis mapa

Kao deo svoje poslovne strategije kojom želi da unapredi svoje servise mapa Apple je kupio kompaniju WifiSLAM.

Izvor: Izvor: mashable.com

Default images

Prema podacima koji je objavio Vol Strit Džurnal (Wall Street Journal) iz izvora koji su upućeni u ovu akviziciju, Apple je ovoj mladoj startap kompaniji platio 20 miliona dolara.

Ovaj potez je okakarakterisan kao još jedan korak u ozbiljnoj Appleovoj nameri da poboljša svoje servis mapa, nakon što je prošle godine izbacio Google mape kao opciju. Appleov servis je tada zaradio reputaciju "vodiča u slepe ulice i u nepoznato", dajući korisnicima potpuno pogrešne podatke i totalno neupotrebljivu navigaciju.

Sada nakon kupovine firmr koja postoji tek 2 godine, Apple će verovatno pokušati da ponudi usluge mapiranja unutrašnjost iobjekata, kao što su poslovne prostorije, sportke hale i tržni centri i tako pokušati da uđe u trku sa Googleom koji već nudi mogućnost mapiranja unutrašnjosti objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: