Tehnopolis

Utorak, 08.01.2013.

13:07

40 milijardi 'preuzimanja' sa App Store-a

Broj preuzimanja aplikacija s Apple-ovog App Store-a dostigao je cifru od 40 milijardi jedinstvenih "skidanja", od čega je polovina preuzeta u 2012. godini. U kompaniji iz Kupertina nadaju se da će se ova cifra u 2013. godini udvostručiti.

Izvor: B92

Default images

Kada je Apple pokrenuo App Store 10. jula 2008. godine, retko ko je mogao da proceni koliko i kako će takav način prodaje aplikacija uticati na razvoj "smart" uređaja. Četiri godine kasnije Apple je objavio kako je broj preuzimanja aplikacija u App Store-u dostigao impresivnih 40 milijardi. Taj broj odnosi se samo na jedinstvena preuzimanja, ne na "re-downloade" i apdejte aplikacija. Kada se sve to uzme u obzir, još je impresivnija brojka od 20 milijardi preuzimanja samo u 2012. godini.

Od ovog broja - dve milijarde preuzimanja obavljeno je samo u decembru, tradicionalno najprometnijem mesecu u App Storeu. Dovoljno je istaći igru "Temple Run" koja je u 2012. godini preuzeta više od 75 miliona puta.

Prema podacima koje je objavio sam Apple, u App Storeu je više od 500 miliona aktivnih računa odnosno korisnika, kojima je na raspolaganju više od 775.000 aplikacija za iPhone, iPad i iPod touch.

Apple je otvaranjem App Store-a omogućio brojnim developerima širom sveta da se probiju i zarade nešto od svojih aplikacija. Tako je toekom godina autorima aplikacija isplaćeno više od sedam milijardi dolara. S obzirom na broj Appleovih uređaja koji raste iz dana u dan, logično je da se očekuje da će se broj preuzimanja samo povećavati...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: