Tehnopolis

Subota, 10.11.2012.

20:30

Foxconn otvara fabriku u Americi?

Mnogima se ova informacija čini kao šala za 1. april koja se obistinila. Digitimes piše da Foxconn razmišlja o otvaranju fabrike u Detroitu ili Los Anđelesu.

Izvor: B92

Default images

Nova fabrika najverovatnije bi bila bazirana na automatizovanoj proizvodnji i u njoj bi se pravili LCD televizori pošto je za kompleksne mobilne uređaje potrebno previše ljudskog rada.

Sajt navodi i glasine po kojima kompanija razmišlja o programu razmene inženjera sa elitnim MIT univerzitetom. Program bi uključivao slanje američkih inženjera u Kinu gde bi trenirali u tamošnjim Foxconnovim fabrikama.

Proizvodnja električnih uređaja u Sjedinjenim Američkim Državama je izuzetno nezgodna zbog cene rada, a kompanija se nada da će automatizacijom i angažovanjem iskusnih stručnjaka premostiti tu prerpeku i stvoriti infrastrukturu i podršku koja nije viđena još od zlatnog doba auto-industrije u Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

14 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: