Tehnopolis

Subota, 20.10.2012.

09:00

Novi šamar Appleu u ratu sa Samsungom

Sud je odbio žalbu Applea na odluku kojom je Samsung oslobođen optužbi da je kopirao dizajn tablet uređaja od svog rivala. Šamar u ratu dva giganta je još bolniji, jer Apple mora da uputi i javno izvinjenje.

Izvor: B92

Default images

Odluka Apelacionog suda u Velikoj Britaniji bi mogla da bar malo primiri sukob dve kompanije, koji plamti u sudnicama širom sveta, s obzirom na to da ova odluka važi na celoj teritoriji Evrope.

“I dalje verujemo da Apple nije prva kompanija koja je osmislila tablet pravougaonog oblika sa zaobljenim ivicama”, saopštio je Samsung.

Apple nije komentarisao ovu odluku, a sagovornici agencije Rojters su se složili da bi ona trebalo da stavi tačku na bar jedan deo velikog IT rata dve kompanije.

Britanski sud je ranije objavio da Samsung nije ukrao dizajn od Applea, uz ogradu da proizvodi korejske kompanije “nisu toliko kul”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

18 h

Podeli: