Tehnopolis

Utorak, 09.10.2012.

11:49

WSJ: Apple naručio 10 miliona iPada mini?

Prema izvorima "Wall Street Journal-a", Apple je poručio čak 10 miliona iPada mini od svojih proizvođača u Aziji.

Izvor: B92

Default images

Pošto je Apple do sada prodao 17 miliona iPada u trećem fiskalnom kvartalu 2012, narudžbina od čak 10 miliona iPada mini znači da Apple očekuje izuzetno dobre prodajne rezultate od novog uređaja.

Naravno, sve ovo su i dalje čiste spekulacije, s obzirom da Apple još nije zvanično potvrdio postojanje iPada mini. Sve što se o tom uređaju "zna", jeste da će imati ekran dijagonale 7,85 inča i nižu rezoluciju od standardnog iPada koji ima ekran dijagonale 9,7 inča.

Uza sve to, naravno, predviđa se i niža cena, kojom će Apple lakše konkurisati jeftinim tabletima Amazon-a, Google-a, Samsung-a, Barnes & Noble-a i ostalih proizvođača. Koliko je Apple ambiciozan vidi se i iz činjenice da je Amazon za ovaj kvartal naručio oko pet miliona Kindle Firea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

14 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: