Tehnopolis

Četvrtak, 27.09.2012.

17:41

Ukradena cela isporuka iPhonea 5

Nakon što su se desile krađe Iphonea 5 u Japanu i Londonu, sada je na red došla i Francuska.

Izvor: B92

Default images

Pljačka se odigrala u o pola devet, 24. septembra na aerodromu Marignane.

Lopovi su sa maskama na glavama, sa dva BMW automobila, presreli i blokirali kamion koji je nosio Apple uređaje, oteli ga i odvezli se u drugom pravcu od aerodroma. Apple laptop uređaji i telefoni ubačeni su u kamion samo nekoliko trenutaka pre akcije pljačkaša, u potpunoj diskreciji.

Vozaču kamiona jedan od trojice razbojnika prislonio je pištolj na glavu i naterao ga da sledi njegova uputstva. Nakon desetak minuta vožnje, lopovi su se susreli sa saradnicima, koji su se dovezli drugim vozilom, u koji su prebacili kompletan Apple smartfon tovar, pažljivo odvajajući laptopove, koje nisu odneli.

Cela akcija prebacivanja sadržaja iz jednog vozila u drugi trajala je svega par minuta. Na kraju, kamion koji je prvobitno trebao da stigne do Apple prodavnica dignut je u vazduh, kao konačni začin u ovoj filmskoj pljački.

Šteta se procenjuje na nekoliko desetina hiljada evra, ne uključujući tu i kamion dignut u vazduh. Pljačkaši su u bekstvu, a sudstvo i policija trenutno tragaju za počiniocima, dok istovremeno ispituju način na koji su pljačkaši došli do poverljivih informacija o isporuci i transferu Apple uređaja.

Izvor: Mondo.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

14 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: