Šmit: Bolje da ste zadržali naše mape

Google tek treba da preda novu verziju svoje iOS aplikacije za mape Apple-u na odobrenje, potvrdio je predsednik upravnog odbora Erik Šmit. Odluku Apple-a o prebacivanju na sopstvene mape nazvao je "pogrešnim korakom".

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Sreda, 26.09.2012.

10:08

Default images

Razgovarajući sa novinarem Rojtersa tokom promocije tableta Nexus 7 u Japanu, Šmit je demantovao glasine prema kojima Apple već proverava aplikaciju Google Maps za iOS 6, kako bi mogla biti uvrštena u App Store.

"Mislimo da bi bilo bolje da su zadržali našu aplikaciju. Ali što ja znam o tome? Šta smo mogli da uradimo – da ih nateramo da promene mišljenje? To je bila njihova odluka", rekao je Šmit.

On nije hteo da prognozira kada bi Apple mogao da "pusti" nove Google Maps u App Store. Ali, zato je ponovio kako želi da obnovi partnerstvo sa kompanijom iz Kupertina koliko god je to moguće. U kontaktu su, kaže, svakodnevno.

Apple zbog odluke o prelazu na vlastite mape od objave novog izdanja iOS-a trpi kritike korisnika, nezadovoljnih niskim stepenom razvoja aplikacije.

Šmit nije propustio priliku da naglasi zašto Android ima veći udeo na tržištu od iOS-a. "Apple je izuzetak od pravila, a Androidov sistem uobičajeni model", rekao je, dodavši kako su mediji opsednuti Appleovim marketingom i brendom i kako ignorišu uspeh Google-ovog operativnog sistema. "Sjajno za Apple, ali brojke su na našoj strani", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: