Tehnopolis

Ponedeljak, 03.09.2012.

15:23

Apple traži zabranu SGS3, Note i Note Tab

Apple je listi proizvoda čiju zabranu traži dodao i Samsung Galaxy S III.

Izvor: B92

Default images

Pored njega, na listi se našao i Galaxy Note tablet i Note smartfon, prenosi Guardian, a ukupno se traži zabrana prodaje 21 Samsung uređaja.

Radi se o odvojenom slučaju od onog u kome je sud presudio u korist Applea i naložio Samsungu da plati milijardu dolara odštete, a koji se takođe odvija u Americi.

"Umesto da inoviraju i razvijaju svoju tehnologiju i jedinstveni Samsung stil za svoje smartfone i tablete, Samsung je odabrao da kopira Appleovu tehnologiju, korisnički interfejs i inovativni stil", navodi se u jednom od dokumenata koje je Apple podneo sudu.

Iz Samsunga međutim kažu da Apple i dalje pribegava parnicama kako bi se izborio sa konkurencijom i smanjuje mogućmnost izbora korisnika.
"Mi ćemo nastaviti da preuzimamo neophodne pravne mere kako bi osigurali dostupnost naših inovativnih proizvoda u Americi", navodi se u saopštenju ove korejske kompanije.

Krajem prošle nedelje sud u Japanu, gde su ove dve kompanije takođe vodile spor, doneo je presudu po kojoj je Samsung oslobođen tužbi za nedozvoljeno korišćenje patenata.

Danas su se pojavile i nove glasine koje kažu da će Samsung tužiti Apple čim izađe iPhone 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: