Tehnopolis

Utorak, 21.08.2012.

09:14

Završne reči u sporu Apple-Samsung

Epsko suđenje oko patenata, kako su ga pojedini nazivali, završava se danas.

Izvor: B92

Default images

Apple i i Samsung su u poslednje tri nedelje izlagali svoja viđenja pred sudom u San Francisku, a porota će sada odlučiti o jednom od najvažnijih sporova u IT industriji.

Apple traži 2,5 milijardi dolara odštete od Samsugna jer smatra da je južnokorejska kompanija pokrala dizajn i tehnologiju iPhonea i iPada. Samsung takođe traži odštetu i to 399 miliona dolara, jer tvrdi da je Apple nedozvoljeno koristio njihove patente.

Svoje završne argumente advokatski timovi kompanija izneće danas pred sudiju Lusi Koh, a odluku će doneti devetočlana porota, koja će početi da razmatra slučaj danas kasno popodne ili od srede.

Ovo jedan od brojih sporova u koje su uvečeni Apple i Samsung. Ove kompanije sude se i u Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj, piše AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

14 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: