Tehnopolis

Subota, 18.08.2012.

17:01

Apple - u iščekivanju iPhonea skaču akcije

Akcije kompanije Apple ponovo su jučedostigle novi rekord posle četiri meseca pada, u očekivanju novog modela iPhone, i verovatno manjeg iPada.

Izvor: Tanjug

Default images

Vrednost akcija ove kompanije juče ujutru je dostila 644,13 dolara po akciji, prenosi agencija AP.

Prethodni rekord je zabeležen 10. aprila, kada je vrednost akcija iznosila 644 dolara.

Kompanija Apple ima tržišnu vrednost od 602 milijarde dolara, što je skoro za 50 odsto veća vrednost u odnosu na drugorangiranu kompaniju Exxon mobil, čija se vrednost procenjuje na 408 milijardi dolara.

Apple akcije su prošlog meseca zabeležile pad, nakon izveštaja da je ta kompanija u periodu april-jun ostvarila najslabiji rast za poslednjih dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

14 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

16 h

Podeli: