Tehnopolis

Petak, 25.05.2012.

17:03

Apple dominira tržištem prenosivih računara

Ukoliko pod prenosivim PC računarima podrazumevamo tablete, notebook i "mini-notebook" računare, Apple je kompanija koja ovim tržištem dominira.

Izvor: B92

Default images

Izveštaj koji je objavio NPD DisplaySearch pokazuje da Apple ima 22,5 posto udela na ovom tržištu, i to najviše zahvaljujući dobroj prodaji svog tableta.

U prvom kvartalu ove godine prodato je 17,2 miliona mobilnih Apple računara, pokazuje izveštaj.

Drugo mesto zauzela je kompanija HP, sa 11,6 posto tržišta, a prati je Acer, zatim Lenovo i Dell.

Ukoliko bi se tržište razvrstalo po kategorijama, na notebook tržištu dominira HP, a drugo mesto zauzima Acer.

Što se tableta tiče, Apple je sa 62,8 posto udela prvi na tržištu, Samsung sa 7,5 posto drugi, a Amazon ima 4 posto tržišnog udela i treći je na listi.

Tokom prvog kvartala ove godine isporućeno je ukupno 76,2 miliona prenosivih računara, 15 posto manje nego u prethodnom kvartalu, ali i 30 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Kompletan izveštaj možete pronaći ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

18 h

Podeli: