Tehnopolis

Petak, 06.04.2012.

15:00

Draw Something - 50 mil. preuzimanja

Mobilna igra Draw Something je za prvih 50 dana od lansiranja preuzeta čak 50 miliona puta.

Izvor: B92

Default images

U prvih deset dana aplikacija je bila preuzeta preko milion puta, nakon čega je usledila akvizicija kompanije OMGPOP koja iza nje stoji, i to od strane kompanije Zynga. Zynga je za stvaraoca ove popularne igre platila 180 miliona dolara.

"Mislimo da ovo nije samo najbrže rastuća mobilna igra, nego i da je jedna od najbrže rastućih web senzacija", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Draw something je igra nalik na Pictionary. Igra se sa prijateljima, a tako što dobijete reč na osnovu koje treba da nacrtate pojam, koji vaš prijatelj treba da pogodi. Pogađanje donosi nove poene, odnosno novčiće kojim možete dobaviti bolje alate za crtanje.

Iz Zynge kažu da je do sada napravljeno preko 6 milijardi crteža.

Aplikacija je dostupna i za Android i iOS, i to i u besplatnoj varijanti i po ceni od 0,99 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

14 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: