Tehnopolis

Petak, 06.04.2012.

13:03

Sve se više priča o mini iPadu

Apple navodno razmišlja šta će sa manjom verzijom iPada, dijagonale ekrana 7,85 inča i iste rezolucije kao i iPad 1 i 2 - 1024x768 piksela.

Izvor: tportal.hr

Default images

Bar to tvrdi Džon Gruber, vlasnik sajta Daring Fireball, na podcastu The Talk Show, piše The Verge.

Takav uređaj ne bi imao istu jasnoću prikaza kakvu nudi Retina na poslednjoj verziji popularnog tableta, ali bi sa 163 piksela po inču ipak ponudio nešto više od starijih prethodnika, a da pritom ne bi trebalo menjati i nadograđivati aplikacije.

Uređaj bi, priča se, bio visok koliko su iPadi od 9,7 inča (24,6 centimetara) široki, kada se drže u portrait modu.

U moru glasina o novim verzijama Appleovog tableta ova se izdvaja po tome što najavljuje promenu specifikacije koju ta kompanija inače nije sklona menjati- veličinu ekrana. Do sada se iPadi nisu pomerili od 9,7 inča, iako je konkurencija isprobala različite veličine.

Postoji li zaista takav tablet u laboratoriji u Kupertinu? Sasvim je moguće. Apple sigurno isprobava različite prototipove proizvoda pre nego što se odluči za verzijukoju će izbaciti na tržište.

Hoće li mini iPad videti svetlo dana? Stiv Džobs ih je znao omalovažavati, govoreći da bi ih trebalo prodavati sa šmirglom, kako bi korisnici mogli dovoljno izbrusiti prste da bi mogli njima da se služe.

Uz tržišnu dominaciju kakvu iPad trenutno ima, a koja u velikoj meri određuje šta se traži i očekuje od tableta, teško je zamisliti da bi postojala potreba da se na taj način proširi gama proizvoda.

No, nikad se ne zna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: