Tehnopolis

Ponedeljak, 16.01.2012.

11:39

Motorola ne krši Appleove patente

Odluka sudije upravnog prava, Međunarodne trgovinske komisije, doneta u petak, govori da Motorola ne krši tri Appleova patenta, za šta ju je Apple optužio.

Izvor: B92

Default images

Iako odluka nije konačna, čeka se završna reč šestočlane komisije Međunarodne trgovinske komisije, koja ne donosi uvek istu odluku kao i sudija, zadovoljstvo se vidljivo u Motorola taboru.

Generalni savetnik kompanije Motorola Mobility, Skot Ofer, rekao je da je Motorola radila predano kako bi razvila tehnologiju i izgradila vodeći portfolio u oblasti intelektualnog vlasništva, te da su zadovoljni mišljenjem sudije.

Ove dve kompanije učestvuju u nekoliko sporova, a prvi je započet 2010. godine, kada je Motorola tužila Apple za nedozvoljeno korišćenje patenata vezano za 3G i GPRS tehnologiju, piše Ars Technica. Apple je nakon toga krenuo sa kontratužbama, a jedan pomenutih sporovao nedavno je dobio svoje razrešenje.

Naime, sud u Manhajmu doneo je odluku da svi iPhone uređaji osim iPhonea 4S, kao i obe generacije 3G verzije iPada nedozvoljeno koriste Motorolin patent vezan za GPRS tehnologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

14 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: