"Android je ispred iPhonea"

Govoreći na konferenciji LeWeb u Parizu, Erik Šmit, predsedavajući UO kompanije Google, rekao je da je u ovom momentu Android ispred iPhonea.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2011.

10:03

Default images

Obrazlažući tu svoju izjavu Šmit je rekao da ima mnogo više proizvođača Android uređaja, opcija, besplatan je, isporučuje se više jedinica i cena uređaja je jeftinija.

Ali je istakao i da Android nije nastao po ugledu na iPhone, već da je Android nastao pre njega.

Inače, zvanična prodavnica aplikacija za ovu platformu, Android Market, ovih dana zabeležila je novi rekord - 10 milijardi preuzimanja aplikacija.

Na pitanje o Google Plusu i konkurenciji sa Facebookom, Šmit je rekao da se ne radi samo o tome da se takmiči sa Facebookom i ponudi mreža koja nudi bolju kontrolu privatnosti, već i da drugi servisi, kao što je na primer YouTube, uz dozvolu korisnika, a na osnovu informacija o tome kako su kreirani krugovi na Google Plusu, postanu društveniji.

Intervju u celini možete pogledati u priloženom videu.Inače, poznati sajt Gizmodo preneo je tokom jučerašnjeg dana da čak i papa koristi Android. On će sa svog Sony tableta na Androidu aktivirati osvetljenje za praznike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: