Tehnopolis

Sreda, 16.11.2011.

11:10

Microsoft društvena mreža - prvi detalji

Sredinom jula pisali smo o tome da Microsoft priprema svoju društvenu mrežu, čiji se nacrt slučajno pojavio na internetu.

Izvor: B92

Default images

Ispostavilo se da mreža testira u uskom krugu ljudi, a priliku da je isproba sada je imao novinar sajta The Verge.

Na screenshotu koju su oni objavili vidi se da se od ranijeg naziva, Tulalip, po svoj prilici odustalo, a što se dizajna tiče Socl manje više poznati interfejs - feed u centralnom delu i navigacija sa leve strane. Ova mreža nudi mogućnost gledanja YouTube videa zajedno sa prijateljima, društvenu pretragu i druge opcije od kojih neke možda možete povezati sa nekom od već postojećih mreža.

Verge piše da postoje naznake da će Microsoft pustiti Socl na javno testiranje, a do tada ostaje samo jedan od istraživačkih projekata koji možda nikada ne ugledaju svetlost dana.

Inače, Microsoft već ima udeo u jednoj društvenoj mreži, i to onoj najpopularnijoj - Facebooku. Kompanija iz Redmonda ima vlasništvo nad 1,6 posto deonica Facebooka od 2007. godine.

Kako izgleda Socl možete videti ovde

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: