Tehnopolis

Sreda, 16.02.2011.

16:56

Hakeri napali sajt "Očistimo Srbiju"

Sajt Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja koji je posvećen ekološkoj akciji "Očistimo Srbiju", napali su hakeri.

Izvor: B92

Default images

Prethodnih nedelja ovaj sajt bio je vruća tema, pošto je objavljeno da je za njegovu izradu Ministarstvo platilo 25.000 evra. Platilo je i još oko pola miliona na reklamiranje istog, samo kroz dva bilborda na teniskom turniru Serbia Open.

U trenutku kada se za ove informacije saznalo, na toj internet adresi stajala je vrlo jednostavna i jeftina animacija čija je vrednost procenjena na nekoliko stotina evra. Ministarstvo za zaštitu životne sredine se branilo da je ta jeftina animacija samo privremena, i da je postavljena umesto prave koja je na održavanju.

Posle dva dana sajt je izgledao drastično drugačije, mada i dalje mnogima nije jasno zašto je plaćen koliko je plaćen.

U sredu je, međutim, na toj adresi stajala poruka: "Sajt koji ste platili tolike pare je retardiran".

Ubrzo su uklonjene ove poruke, i vraćen je uobičajeni sadržaj.

Izvor: Vreme

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: