Tehnopolis

Utorak, 10.03.2015.

22:33

Apple korigovao propust „freak“

Apple je objavio patch u nadogradnji 8.2 za operativni sistem iOS, nakon otkrića bezbednosnog propusta "freak" koji pogađa pre svega operativne sisteme iOS i Mac OS.

Izvor: Tanjug

Default images

Isto važi i za operativni sistem OS X.

Slabost tehnologije za kriptovanje mogla je da omogući informatičkim piratima da špijuniraju razgovore korisnika nekih osetljivih softvera, medju kojima su Safari i navigator za Google operativni sistem Android.

Dnevnik "Vašington post" je prethodno objavio da ovaj propust čini Apple i Google uređaje osetljivim na informatičke napade kada se poseti više stotina hiljada internet sajtova, među kojima su sajt Bele kuće, NSA i FBI.

foto: flickr.com/pasukaru 76

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: