Apple mape rade u Srbiji na iOS uređajima

Od četvrtka uveče 3. aprila Srbija je predstavljena na Apple mapama, na nivou ulica i objekata. Koriste se TomTom mape, čije detalje mogu da vide svi korisnici Apple uređaja sa novim iOS-om.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 04.04.2014.

09:06

Default images

Kao što je poznatio, u ranijim verzijama iOS-a Apple je koristio Google-ove mape u kojima je Srbija bila prilično detaljno predstavljena. Sada je sve to vraćeno u normalne okvire i korisnici iPhone-a, iPod Toucha i iPada sada imaju još jednu od bitnih osnovnih funkcija svog uređaja.
Kada je saradnja kompanije iz Kupertina sa Google-om prekinuta, mape su povučene i Srbija se uglavnom videla kao zelena mrlja na kojoj se jedino videla crta koja je predstavljala autoput E70.
Za aktiviranje mapa još nema zvaničnih informacija iz Apple-a i za sada su dostupne standardne mape, satelitski prikaz i upustva tokom navigacije. "Turn-by-Turn" navigacija i "Traffic" još nisu aktivirani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: