Lenovo želi da kupi HTC

Iako HTC na razne načine pokušava da privuče pažnju medija, ova kompanija uskoro bi mogla da postane nova akvizicija tehnološkog giganta iz Azije.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Petak, 11.10.2013.

18:36

Default images

Lenovo je nedavno objavio planove da do 2014. godine postane deo tržišta smartfona u Americi i sada se čini da bi kao deo ove strategije mogla da bude i kupovina HTC-a.

Iako se HTC-ov tržišni udeo polako smanjuje, a menadžment se sprema za novu ofanzivu, za kompaniju možda ne bi bilo tako loše da postane deo Lenova, koji je jedan od najvećih proizvođača smartfona u Kini.

Razgovori između dve kompanije navodno traju od avgusta i do kupovine bi moglo da dođe u prvoj polovini 2014. godine.

Lenovo svakako ima iskustva pri sklapanju ovakvih dogovora s obzirom da je 2005. godine kupio ThinkPad brend od IBM-a i pomogao kompaniji da postane jedan od najvećih prodavaca personalnih kompjutera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: