Vrata se otključavaju i mobilnim telefonom

Ukoliko vam smeta to što automobil možete otključati pritiskom na dugme, a za brave na kućnim vrata još uvek morate da koristite metalne ključeve, uređaj August Smart Lock će vas svakako obradovati.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 01.06.2013.

12:18

Default images

Reč je o malenom uređaju koji vam omogućava da otključate i zaključate vrata putem mobilnog telefona i interneta. Koristeći ga možete dozvoliti prijateljima i rođacima ulazak u vaš dom.

Uređaj se pričvršćava na bravu, a proizvođač tvrdi da poseduje adaptere za 90 posto brava na tržištu. Žice takođe nisu potrebne, jer August Smart Lock ima bateriju.

Kada je reč o softveru, August Smart Lock koristi Bluetooth kako bi se spojio sa aplikacijom kompatibilnom sa operativnim sistemima iOS i Android. Njome možete poslati šifrovane "ključeve" osobi kojoj želite da date pristup vašem domu.

August Smart Lock su napravili Džejson Džonson i Iv Bear, a njihov izum pojaviće se u prodaji do kraja godine po ceni od 199 dolara.

Njihova brava nije prva na tržištu koja koristi Bluetooth za otključavanje vrata. Tu je i brava kompanije Kevo, koju je moguće otključati uz pomoć smartfona iPhone 4 i 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: