Tehnologijom protiv škrtica u kafanama

Škrtice i oni koji nose samo kreditne kartice u kafiće i restorane više neće imati izgovor za to što ne ostavljaju napojnicu konobarima i barmenima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 25.08.2012.

16:05

Default images

Posle jedne večeri u kojoj je gledao kako razuzdana grupa mladića celu noć pije u klubu, a zatim plaća karticom "u cent", Njujorčanin Rajder Kesler izmislio je DipJar - elektronsku "ćasu" za napojnice koja prima i "plastiku".

Provlačenje kartice kroz "kasicu" skida sa računa jedan dolar, bez čekanja i potrebe za potvrdama, a ukoliko su mušterije zadovoljne uslugom potrebno je da samo još nekoliko puta provuku karticu.

Kesler je odlučio da tokom promotivnog perioda njegova kompanija plaća proviziju bankama i kreditnim kompanijama, kako bi osoblje u ugostiteljskim objektima dobijalo ceo dolar od svake "digitalne napojnice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: